miércoles, 22 de junio de 2011

L'ESTIU JA ÉS AQUÍ

Hola nois i noies!


L'estiu ja és aquí, i a més de disfrutar de la natura, de la família i d'un bon descans.....podeu fer una mica de feina de recerca.


Possibilitats:
1. Fer una col·lecció de llavors


2. Què podem fer amb alguna de les llavors?


3. Escull un arbre, un arbust i una herba aromàtica de la zona on passis les vacances i fes una petita descripció. Afegeix fotos.


4. Observa flors. Hi trobaràs invertebrats, sobretot insectes. Fotografia, dibuixa, "classifica" algun d'ells.


5. Llegeix molt, cada dia. Compra una revista de ciència o consulta-la a la biblioteca. Escull un article que creguis interessant i fes un petit comentari.


6. Sobretot descansa, gaudeix de l'estiu i prepara el cos i la ment per al proper curs.


Tot el que facis ho reculls en un petit dossier i ja tens la primera nota del proper curs.


sábado, 11 de junio de 2011

SORTIDA COOPERATIVA "ELS AMICS"

Com cada any el nostre grup de la "cooperativa dels amics" hem fet l'excursió de primavera que ens apropa a l'assemblea anual de socis. En aquesta ocasió hem fet un passeig cultural i gastronòmic per les terres de Lleida, Segarra i Urgell, visitant el monestir de Sant Ramón (nonato), Montfalcó murallat, Verdú i Guimerà. Una sortida ben aprofitada i "alimentada". Ens veurem en la trobada del proper divendres.


martes, 7 de junio de 2011

miércoles, 1 de junio de 2011

OU DE TRES ROVELLS
Tinc dues gallines. Acaben de fer cinc mesos i la meva néta Ariadna està molt contenta. Cada dia ens ponen dos ous. Un d'ells és petit i l'altre més gros. A més a més, el gros te sorpresa, dos rovells. Però ahir va succeir una troballa : l'ou tenia tres rovells. Fa un parell d'anys ja vaig trobar aquest fenòmen en un ou de compra. Ara és un dels nostres.
Us poso imatges dels protagonistes.

Més informació: